Tips voor de indeling van je keuken

Om tot de kern van de klant zijn wens te komen vragen wij bij C&S Interieurs hoe jij je droomkeuken voor je ziet. En omdat je bij ons alle kanten op kunt maakt het de creatieve beginfase alleen maar leuker. Dat dit soms een uitdaging is merken wij ook. Gelukkig zijn wij er om je een handje  te helpen bij de meer praktische kant van het verhaal. Want waar plaats je je vaatwasser ten opzichte van je wasbak? En wat is de ideale plek voor je koelkast? 

Het is niet zeldzaam dat bij het plaatsen van een nieuwe keuken er ook vaak voor wordt gekozen om de muren een nieuw laagje verf te geven. Soms maken wij mee dat klanten de vaatwasser graag net naast de muur willen plaatsen. Dit ziet er erg modern uit, maar houdt er rekening mee dat binnen niet al te lange tijd je nieuwe muur onder de spetters zit. Geen fris gezicht dus. Daarbij is het verstandig om de vaatwasser wat hoger te plaatsen. Dit maakt het inladen veel makkelijker. 

De koelkast is een belangrijk punt binnen het huishouden. Deze wordt over de gehele dag op verscheidene momenten gebruikt: zowel ochtend, middag en avond. Daarbij wordt de koelkast niet alleen aangesproken vanuit de keuken maar ook bijvoorbeeld vanuit de woonkamer als u een drankje of avondsnack wilt pakken. Zorg er dan ook voor dat de locatie van de koelkast gunstig is ten opzichte van deze momenten. De draairichting van de deur kan hierbij ook een belangrijke rol spelen. 

Verder is het verstandig om een moment mentaal te gaan leven in je nieuwe keuken. Ieder mens is anders, dus ook op welke manier hij of zij de keuken gebruikt. Of je nu onderdeel van een druk gezin bent of juist gezellig met zijn tweetjes woont kan allemaal effect hebben op de beste indeling. Hou je van koken of laat je het zware werk over aan de oven of magnetron? Doe je ogen dicht en visualiseer hoe jij je keuken wilt gaat gebruiken en schrijf het geen op wat je opvalt. Het bouwen van een nieuwe keuken begint niet vanaf het moment dat de zagen aangaan maar vanaf het moment dat jij je wensen bij ons neerlegt. 

Blijf op de hoogte van nieuwe projecten volg ons op social media:

"{{ item.title }}"

- {{ item.author }}

a2hs_explain
a2hs_tap
a2hs_then